| deutsch | english | español | français | greek | italiano | lietuvishkai | português | russkij | turkish
G8-kokous järjestetään 15.-17. heinäkuuta 2006 Pietarissa Venäjällä. G7 luotiin vuonna 1975 foorumiksi, jolla voimakkaimpien kapitalististen valtioiden johtajat saattoivat käydä epämuodollisia keskusteluja taloudellisista ja poliittisista kysymyksistä. Venäjästä tuli jäsen vuonna 1998 - se hyväksyttiin mukaan ydinasearsenaalinsa ja laajojen luonnonvarojensa ansiosta (vuonna 2004 Venäjä oli vasta 16:sta suurin talous maailmassa; esim. Kiinaa ei pyydetty kerhon jäseneksi). G8:lla ei ole juridista asemaa, joten se on olemassa kaikkien demokraattisten viitekehysten ulkopuolella. Siitä on kuitenkin tullut tärkeä spektaakkeli ja keskustelufoorumi jossa maailman huippujohtajat voivat hakea konsensusta keskenään ennen kuin tyrkyttävät päätöksensä väestöilleen.
Meillä ei ole harhakuvia parlamentaarisesta demokratiasta, vastustamme kaikenlaisia hallituksia. Tämänhetkinen maailman tila todistaa liiankin hyvin, että vallanpitäjät kykenevät terrorisminvastaista hysteriaa levittävän, alistuvan valtavirtamedian avulla myymään kansalaisilleen sodan ja tuhon politiikkaa. Venäjä on ollut yksi tällaisten kehitysten edelläkävijöistä loputtomine sotineen Pohjois-Kaukasuksella ja vaihtoehtomedian tukahduttamisineen.
Olemme antikapitalisteja eikä meillä ole mitään harhakuvia kansallisesta pääomasta vaihtoehtona globaalille pääomalle. Pienet Pohjois-Kaukasuksen tai Irakin sotia koskeneet diplomaattiset nahistelut keskeisten valtojen välillä sovittiin nopeasti, ja ennen kaikkea G8-maat tarjoavat ainakin passiivista tukea toistensa toiminnalle. Eliittien välinen solidaarisuus ylittää kaikki rajat. Meidän solidaarisuutemme täytyy myös tehdä niin.
Kutsuipa media meitä millä nimellä tahansa, emme ole "globalisaation vastustajia". Kannatamme ihmisten, ideoiden ja kamppailuiden vapaata virtaa yli kaikkien rajojen. G8-johtajat väittävät kamppailevansa vapauden puolesta. Heille vapaus on kuitenkin pääoman kasautumisen vapautta, jonka mukaan ydinjätteellä täytyy olla oikeus ylittää Venäjän raja mutta ihmisillä ei. G8-johtajat puhuvat myös köyhyyden vastaisesta kamppailusta, mutta todellisuudessa juuri heidän toimintansa on alunperin synnyttänyt köyhyyden. Moskovassa on enemmän miljardöörejä kuin missään muussa maailman kaupungissa. Samaan aikaan Venäjän väestö ei ole hyötynyt millään tavalla politiikasta jonka on sanottu pyrkivän "talouskasvuun", mutta joka kestää vain niin kauan kuin luonnonvaroja on jäljellä varastettavaksi. Päin vastoin, Venäjän suunnitelmiin liittyä Maailman kauppajärjestön (WTO) jäseneksi liittyy uusliberaaleja uudistuksia, joiden kohteena ovat kaikkein köyhimmät - esimerkiksi ilmaisten sosiaalietuuksien peruuttamisen ja nousevien kuntatason maksujen kautta.
Kutsumme ihmisiä ympäri maailmaa protestoimaan Pietarin G8-kokouksen aikana.
Kutsumme myös ihmisiä ympäri maailmaa tulemaan Pietariin kokouksen aikaan - maailman huomion kohdistuessa G8-spektaakkeliin meidän täytyy näyttää että he kohtaavat protesteja minne tahansa menevätkin.
Me olemme kaikkialla!